Wanneer je rond de 17/18 bent is de kans groot dat je een keer uit gaat. Er zijn heel veel uitgaansgelegenheden en ze zijn allemaal onwijs gezellig maar overal zijn risico’s. Zelfs in dat leuke schattige kroegje bij jou in het dorp kan van alles gebeuren!

Tip 1: Ben je niet zo’n nachtbraker en vraag je je af hoe je in vredesnaam op gaat kunnen blijven tot 4/5 uur? Ga de nacht ervoor laat naar bed en slaap heel lang uit. En dan ook echt lang. Dan heb ik het over uitslapen tot 2/3 uur. Wedden dat je om half 3 ’s nachts nog klaarwakker bent?

Tip 2: Als je nou toch in kakt rond 2 uur, eet dan wat en ga even naar buiten. Dit doet vaak veel goeds! Frisse lucht is altijd goed en van eten wordt je meestal ook wel wat fitter.

Tip 3: Hele belangrijke! Laat je drankje nooit alleen. Nooit. Je hoort zo vaak van die enge verhalen dat er iets in iemands drankje is gestopt en dat diegene in het ziekenhuis is beland of erger. Dit wil je niet meemaken dus hou je drankje gewoon goed in de gaten en voorkom hele vervelende scenario’s.

Tip 4: Ga nooit alleen naar huis. Samen uit samen thuis!

Tip 5: Als je een drankje gaat drinken zorg dan dat je of fietsend bent of wordt gehaald door bijvoorbeeld een taxi. Dronken achter het stuur is nooit een goed plan en gaat zelden goed.

Tip 6: Drink met mate. Ik persoonlijk vind het erg dom en zonde als je je helemaal klem drinkt en vervolgens van anderen moet horen wat je die avond hebt gedaan. Je weet er zelf niet eens meer wat van! Natuurlijk is het gezellig om 1 of 2 wijntjes te drinken met een paar vriendinnen, maar drink iet binnen anderhalf uur een fles leeg.

Tip 7: Heb plezier. Uitgaan is leuk! Loop rond, maak een praatje met mensen en als je vrijgezel bent kom je misschien wel een hele leuke jongen tegen!