Heerlijk wonen in de stad

Jonge mensen wonen tegenwoordig liever in de stad dan op het platteland. In de stad is nou eenmaal een stuk meer te beleven dan daar buiten. Denk aan stappen tot in de late uurtjes, shoppen in de leukste winkels of gezellig een hapje eten in het centrum. Kortom wonen in de stad is erg fijn, alles is erg dichtbij en je hebt veel keuze wat betreft winkels, restaurants, maar ook scholen en opleidingen.

Meer keuze als je wilt wonen in de stad

Studenten wonen graag in de buurt van hun school, zodat ze minder reistijd hebben en er meer tijd overblijft om te studeren. Maar ook jonge ouders wonen vaker in de stad omdat hun ouders drukke banen hebben en daarnaast de zorg voor hun kind(eren). De meeste banen vind je in de stad, hierdoor blijven veel mensen in en rond de stad wonen om zo een kortere reistijd te hebben. Hierdoor blijft er meer tijd over voor de kinderen en het huishouden. In de stad is er meer keuze qua buurten om in te wonen, verschillende soorten basisonderwijs, verschillende soorten middelbare scholen maar ook meer diversiteit waardoor je meer in contact komt met verschillende soorten mensen met allerlei andere achtergronden en opvattingen. Hierdoor krijg je een breder beeld van Nederland omdat je met meer soorten mensen in aanraking komt. Op het platteland heb je dit veel minder of soms zelfs helemaal niet.

Voordelen en nadelen van het wonen in een grote stad

In de stad wonen kent dus vele voordelen, maar natuurlijk ook enkele nadelen. Het kan namelijk erg moeilijk zijn om een geschikte woning te vinden in een buurt waar je graag zou willen wonen. De prijs ligt hoger omdat er meer mensen geïntresseerd waardoor de vraag groter is dan het aanbod. Ook ben je een stuk anoniemer in de stad wat voor de ene persoon als voordeel wordt gezien, maar voor de ander een nadeel is. Je hebt namelijk minder sociale controle, wat je buiten de stad wel hebt. Daarnaast heb je minder contact met buren en buurtgenoten, iedereen gaat zijn eigen gang en leidt zijn eigen leven. Wanneer je in een drop woont met minder inwoners heb je en beter beeld van iedereen en ken je elkaar vaak van gezicht. In een grote stad is dit natuurlijk totaal anders hier wonen veel meer mensen dus kun je elkaar niet allemaal kennen of herkennen in de supermakrt. Je leeft dus een stuk anoniemer in de stad in vergelijking tot een dorp.

Op zoek naar een geschikte woning in de stad

Wanneer je op zoek bent naar een woning in een grote stad, zul je al snel merken dat je overal optijd bij moet zijn anders worden de meest geschikte woningen zo voor je neus weggekaapt. Kijk daarom eens hier op deze website. Daar vind je een groot woningaanbod die verschillende bekende websites over woning verhuur met elkaar vergelijkt zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Daarnaast geven ze je de optie om je eisen voor een woning door te geven en wanneer er dan een nieuwe geschikte woning op de markt komt, ben jij de eerste die een mailtje krijgt. Hiermee voorkom je dat je er te laat achterkomt en er al vele mensen voor je een bezichteging hebben. Waardoor je de kans verkleint om de woning aan jou te kunnen verhuren. Zeker in amsterdam heb je maar kort te tijd om te reageren, maar ook in andere grote steden geldt dit. Bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam of Utrecht. Schrijf je daarom vrijblijvend in en geef je voorkeuren en harde eisen door en laat RentSlam het werk voor je doen. Hierdoor heb jij meer tijd over voor leuke dingen, je werk en je vrienden en familie.