Waarom kom ik weer in deze kamer? Tien tekenen dat je geheugen je in de steek laat

 

We hebben allemaal weleens de ervaring gehad om een kamer binnen te lopen en we de frustratie voelden omdat we waren vergeten waarom we in de eerste plaats erheen gingen en dat voelt rot! Het leven draait allemaal om herinneringen en het is één van de redenen waarom grote sites zoals Facebook nu zo populair zijn - we willen contact maken met mensen uit ons verleden (lees: geheugen.) Het is dus essentieel dat we een uitstekend geheugen behouden! Hier zijn tien tekenen die aangeven dat je geheugen misschien niet meer zo scherp is als je dacht dat het was:

 

- Je vergeet waarom je in de eerste plaats de kamer binnenkwam.

- Je rijdt in een auto en je realiseert je plotseling dat je de verkeerde kant op gaat.

- Je roept je kind met de verkeerde naam.

- Je ziet iemand, die je al heel lang kent, maar je kunt je wanneer het tijd is om ze aan iemand voor te stellen de naam niet meer herinneren.

- Je herinnert je van een belangrijk persoon in je leven niet de verjaardag/de trouwdag/enz.

- Je begint een film te kijken of een boek te lezen om er halverwege achter te komen dat je het al hebt gezien/gelezen.

- Je vergeet een vergadering op het werk of een sociale bijeenkomst.

- Je kunt je sleutels/portemonnee/mobiele telefoon niet vinden.

 

Iemand vraagt je je mobiele telefoonnummer/huisadres en je bent het volledig vergeten of het duurt te lang voordat je het weer weet.

Een oude vriend begint te lachen om de tijd dat jullie twee iets samen hebben gedaan en je hebt geen idee waarover het gaat.

 

Maar maak je maar geen zorgen, het geheugen dat je hebt (of in ieder geval wat je nog hebt) is niet onveranderbaar! Er zijn veel manieren om het te verbeteren. Net zoals bodybuilders ook supplementen moeten innemen om hun lichaamsbouw te verbeteren, nemen mensen die het functioneren van hun hersenen willen verbeteren hersensupplementen in.