Italiaans eten is altijd lekker en makkelijk om te maken. Ook kan je het bijna in elk restaurant vinden. Natuurlijk kennen de meeste alleen maar de basic pasta en pizza. Maar er zijn natuurlijk veel meer soorten Italiaanse gerechten. Deze gerechten zijn leuk om te eten met vrienden omdat ze makkelijk zijn om te maken.

Pasta

Pasta is Italiaans voor deeg. Je hebt het in allerlei soorten, vormen, kleuren en smaken. Ook kan je pasta met ei bereiden. Zelf moet je eerst de pasta koken in warm water voordat je het op smaak kan gaan brengen. Als de pasta dan eenmaal gekookt is dan kan je er saus bij toevoegen. Meestal wordt er voor tomaten of roomsaus gekozen. Vervolgens kan je de pasta zelf op smaak brengen met kruiden en ingrediënten.

Pizza

Een ander bekend gerecht is de pizza. Het bestaat uit een bodem van deeg, tomatensaus en vervolgens de topping. Pizza is ook leuk om zelf te maken omdat het simpel is en niet veel werk kost. Ook kan je er je eigen draai aangeven, door zelf je saus te maken. Verder kan je ook de topping zelf bepalen. Als je geen zin hebt om zelf pizza’s te maken dan is er een restaurant in Alphen aan den Rijn genaamd Woodstone Pizza and Wine die ook lekkere pizza’s maakt. Dus kan je kiezen of je zelf pizza’s wilt maken of toch lekker uit eten wilt gaan.

Risotto

Een ander Italiaans gerecht is risotto. Risotto is een rijstgerecht. Natuurlijk is het niet alleen droge rijst maar zitten er ook ingrediënten in zoals vis,vlees, kruiden en groenten. Risotto kan je met verschillende soorten rijst bereiden en vervolgens ook zelf op smaak brengen.

Carpaccio

Een bekend voorgerecht is carpaccio. Het is een dun gesneden stuk rauwe runderlende met een dressing van mayonaise en zout en peper erboven op. Ook worden er meestal pijnboompitten en wat rucola op gedaan.

Tiramisu

Verder heb je natuurlijk ook nog een nagerecht nodig. Tiramisu is een bekend Italiaans nagerecht wat in de hele wereld wordt gegeten. Het staat vooral bekend om de kleine hoeveelheid alcohol. Andere elementen van de tiramisu zijn de biscuit, cacao, mascarpone, koffie en ei. Je kan zelf beslissen welke alcohol je erin gebruikt.

Met deze gerechten maak je een perfect Italiaans diner.