De laatste keukentrend: een landelijk moderne keuken. Ook iets voor jou?
In de woonwereld veranderen trends continu. Dit geldt ook voor keukens. Toch zijn sommige keukens ook tijdloos. Een landelijke keuken is al heel lang niet meer weg te denken bijvoorbeeld. Maar wat nieuw is: een moderne landelijke keuken. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dan is dit wellicht wat voor jou. Lees hieronder er meer over.

Wat is een landelijk moderne keuken?
In een landelijke moderne keuken wordt het beste van twee werelden gecombineerd. Een landelijke keuken wordt veelal gekenmerkt door natuurlijke materialen zoals hout. Vaak wordt ergekozen voor massief hout. Dit kenmerk wordt gecombineerd met een moderne keuken, die vaak erg strak is. Maar wat onderscheidt een moderne keuken dan van een traditionele landelijke keuken? Dat is voor de de ruimte. In een landelijke keuken zijn vaak veel tierelantijntjes aanwezig en veel details. In een moderne keuken wordt hier minder gebruik van gemaakt, of zelfs volledig weggelaten. Dit geeft de keuken veel rust in je huis. Door een moderne keuken wordt een ruimte ogenschijnlijk vergroot. Een goede optie dus als je wat minder ruimte hebt, maar wel van een landelijke stijl houdt!

Wat zijn de kenmerken van een moderne landelijke keuken?
Een moderne landelijke keuken kenmerkt zich door het strakke, maar open uiterlijk. Er wordt steeds meer met hout gewerkt. Dit wordt gecombineerd met andere materialen voor een mooi contrast. In een moderne keuken zijn werkbladen vaak dun en gemaakt van keramiek. Andere materialen die veel terugkomen in de keuken zijn RVS, chroom, metaal en glas. Deze materialen geven je keuken een professionele uitstraling. Een andere trend is het gebruik van zwevende kasten. Dit helpt ook weer voor een ruimtelijk gevoel. Qua kleuren is er eigenlijk van alles mogelijk. Zwart zie je steeds vaker terugkomen maar ook metallic kleuren worden steeds populairder.

Op zoek naar een moderne keuken? Kijk dan eens bij Kral keukens. Zij maken de keukens op maat. Zo heb je altijd een keuken die perfect bij je past!