Denk je aan een diploma-uitreiking, gala of belangrijke bijeenkomst dan denk je aan: de rode loper, vergezeld door sierlijke paaltjes met afzetkoord. Het geeft direct een luxueuze uitstraling. Dat wil jij toch ook voor jouw evenement?

De eerste indruk

Het geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor evenementen: de eerste indruk is belangrijk. Met de inzet van een rode loper en afzetpaaltjes creëer je direct bij aankomst een positieve sfeer. Wil je nog een stapje verder? Je kunt ook enorm uitpakken, bijvoorbeeld door middel van een meterslange rode loper! Maar hoe groot de rode loper ook is, het is een feit dat een rode loper je gasten een bijzonder en warm welkom geeft.

In alle soorten en maten

Lopers zijn er in alle soorten en maten, waarbij de rode loper toch echt wel de meest bekende én meest populaire variant is. Je ziet de loper in allerlei afmetingen. Wist je dat de langste rode loper ter wereld maar liefst 5.149 meter lang was? Het leuke is dat deze rode loper te vinden was in Nederland! Namelijk in Haarlem. Tijdens de Haarlem ShoppingNight 2011 verbond deze loper alle winkelstraten in de binnenstad. Heb jij het gezien? Het moet vast spectaculair zijn geweest!

Ultiem teken van gastvrijheid

De rode loper wordt gezien als het ultieme teken van gastvrijheid. Een rode loper zorgt ervoor dat gasten zich extra welkom voelen. Handige bijkomstigheid: iedereen weet direct waar de ingang is! Dankzij de afzetpaaltjes met koord worden de gasten gestructureerd naar binnen geleid.

Heet al jouw gasten welkom

Vaak wordt er gekozen voor een rode loper van 1 á 2 meter breed. Wil je al jouw gasten persoonlijk welkom heten? Dan is een rode loper met afzetlint enorm handig! De inzet hiervan zorgt er namelijk voor dat gasten achter elkaar gaan lopen, per koppel naast elkaar. Door plaats te nemen aan het einde van de rode loper kun je een kort praatje maken met iedere bezoeker van jouw feest!

Een kind kan de was doen

Naast de praktische functie en het creëren van een wauw-effect bij aankomst is deze aankleding ook nog eens gemakkelijk te verzorgen! De rode loper hoeft immers alleen maar te worden uitgerold. De paaltjes plaats je om de meter aan beide zijden langs de rode loper en hiertussen is eenvoudig een koord te bevestigen. Klaar is Kees!

Wanneer we kijken naar de bovenstaande voordelen van een rode loper is het niet gek dat we dit sierlijke item overal terug zien. En geef toe, ken je iemand die nog nooit gehoord heeft van een rode loper? Écht iedereen kent het. Het is een heus begrip én terecht!

Bron: in-liner.be