Dit Voedsel Helpt Voor Diepe Slaap

 

De National Institutes of Health schat dat ongeveer ZEVENTIG miljoen personen in Amerika lijden onder een chronisch slaapprobleem, of zelfs onrustige slaapmoeilijkheden. Een enquête uitgevoerd door de National Sleep Foundation raad aan dat onvoldoende slaap verbonden is met slechte levensstijlen en dat het ook een negatief effect heeft op de veiligheid en gezondheid. Als je te weinig schapen hebt om te tellen om door de nacht heen te komen, probeer dan een paar van deze maaltijden in je eetgewoontes te plaatsen.

 

Melatonine

 

Specialisten suggereren dat de antioxidant melatonine één aanpak is om er voor te zorgen dat je een goede nachtrust krijgt. Het wordt van nature uit door het menselijk lichaam geproduceerd in kleine hoeveelheden, en het heeft de functie om slaperigheid op te wekken tijdens de nacht, en wakker blijven tijdens de dag. Voedsel zoals kersen, haver en noten zijn natuurlijke bronnen van melatonine, en wanneer ze regelmatig geconsumeerd worden, kunnen ze de natuurlijke slaapcyclus van je lichaam reguleren. Melatonine helpt daarnaast ook om de effectiviteit van slaap te verhogen, waardoor je dieper slaapt. Lees verder: melatonine slaappillen.

 

 

Voor een boost melatonine, kun je deze snacks en maaltijden een kans geven:

 

Een mix van gedroogde kersen en walnoten in een schaal havermout. Geroosterde amandelen en gedroogde kersen in een salade van spinazie. Een smoothie van bevroren kersen, yoghurt en melkproducten, bestrooid met in stukken gehakte amandelen.

 

Koolhydraten Voor Het Slapen Gaan

 

Wanneer je tegen slapeloosheid vecht, kan een kleine maaltijd in je maag helpen om je in slaap te krijgen. Koolhydraten in het bijzonder bevorderen de aanmaak van serotonine, een hormoon die je ontspannen en slaperig maakt. Geniet van ontbijtgranen met melk, kaas op crackers, of misschien een yoghurt met een aardbei parfait – hou de porties echter klein zodat ze geen belasting vormen voor je spijsvertering. Mocht je nog een reden hebben om de aanbevolen driemaal dagelijks melkproducten tot je te nemen, bevatten ze ook de aminozuur tryptofaan, wat slaap stimuleert.

 

Cafeïne

 

Cafeïne producten zoals espresso, prikdrank, zwarte thee en ook energiedrankjes die binnen 8 uur voor het slapengaan worden gedronken, kunnen je wellicht teveel stimuleren zodat je niet kunt inslapen. Een alternatief voor prikdrank is mineraalwater met bubbels en een stukje limoen, om door de 4-uur-dip heen te komen. Wees ook voorzichtig met onzichtbare bronnen van cafeïne, zoals donkere chocola, en medicijnen voor bijvoorbeeld migraine of allergieën.