De aanwezigheid van goede horecagelegenheden is van groot belang voor elke stad en elke toeristische trekpleister. Goede horecazaken zorgen ervoor dat toeristen langer blijven hangen op een bepaalde plaats en in uitzonderlijke gevallen kunnen horecazaken een trekpleister op zichzelf worden. Denk eens aan The Harbour Club in Amsterdam, Rotterdam en Vinkeveen of aan The Temple Bar in Dublin. Degelijke horecatrekpleisters hebben allemaal één ding gemeen. Ze hebben een stralend interieur. Van een traditioneel interieur tot een modern chic interieur, het hele plaatje klopt. Omdat alles in dezelfde stijl is stralen deze horecagelegenheden klasse uit. Ook jouw horecabedrijf kan met een aantal eenvoudige aanpassingen plaatselijk en/of regionaal een legendarische horecagelegenheid worden.

Een legendarische plaats creëer je zo:

Een goede horecatent kent drie succesingrediënten:

  • Een prachtige locatie
  • Een waanzinnig interieur
  • Fantastisch eten

Het eerste punt is vaak al binnen. Niemand begint een horecazaak op een afschuwelijke plaats. Het laatste punt, fantastisch eten, is een kwestie van een goede kok. Echter, een waanzinnig interieur is een moeilijkere opgave. Het inrichten van een ruimte is lastig, dat geldt voor zowel woningen als horecagelegenheden. Als styling en design niet je ding zijn is het daarom verstandig om een expert in te huren. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in horeca weet precies wat wel past en wat niet past binnen jouw bedrijf.

De inrichting van jouw horecazaak

Als je besluit om zelf jouw horecazaak in te richten is het belangrijk om een aantal dingen in het oog te houden:

  • Wat is de geschiedenis van het pand? Probeer de voorgeschiedenis van het pand ergens te laten terugkomen in het interieur. Zo blijft het pand op zekere wijze herkenbaar, heeft het interieur een unieke dimensie en krijgt jouw bedrijf onderscheidend vermogen
  • Waar is jouw pand gesitueerd? Zorg dat het interieur daarop aansluit. Het is niet slim om een beachstyle interieur aan te houden als jouw horecazaak zich in een beboste omgeving bevindt waar in de verste verte geen water te bekennen is, bijvoorbeeld. Door te zorgen dat het interieur bij wijze van spreken een verlengde is van de omgeving van het pand, klopt het plaatje. Dat creëert rust. Wees echter niet bang om een paar contrasterende accenten aan te brengen. Ook een stukje lef in het interieur kan jouw zaak onderscheidend vermogen geven
  • Het horecameubilair bepaald voor een groot gedeelte de uitstraling van uw zaak. Zorg ervoor dat het horecameubilair aansluit op uw bedrijf. Gebruik geen luxe dinerzetels in een lunchroom en zet geen eenvoudige caféstoelen in een restaurant dat gespecialiseerd is in waanzinnige diners. Goed horecameubilair sluit naadloos op het bedrijfstype. Door te kiezen voor goed Horeca Meubilair weet je zeker dat jouw horecazaak een groot succes wordt!